ELŐADÓ:
Tóth Mihály – állandó családos diakónus
A „Házasság Tervrajza” és az „Úristen, házasodunk” című könyvek szerzője, aki több, mint 20 éve kíséri a párokat a jegyesség útján a házasságba lépésig.

TÉMA:
„Létezik-e tökéletes házasság?”
Mivel tökéletes ember nem létezik, és a házasság tökéletlen emberek életszövetsége, ezért minden bizonnyal olyan házasság sem létezik, amely minden szempontból tökéletes lenne. Azaz annak biztos tudatában készülhettek a házasságra, hogy az biztosan tele lesz hibákkal, konfliktusokkal és kihívásokkal. Ez azonban nem meggyöngíti, hanem épp megerősíti majd a kettőtök szövetségét.

Megerősíti, ha valóban szent szövetség van köztetek.
Erre a szövetségre tesztek majd esküt egymásnak, szabad elhatározásból. Azaz, a házasság alapja egy elhatározás, egy emberi döntés, és nem csupán egy érzés.

Az „Úristen, házasodunk – interaktív jegyes beszélgetés házasságra készülő pároknak” a házasságot, mint életszövetséget helyezi el a mai kor koordináta-rendszerében. Ítélkezés nélkül mutatja meg az erősségeit ennek az életformának, miközben jelzi a veszélyeit ennek elvesztésének. Felrajzolja azt a „tervrajzot”, amit az emberiség eszmélésekor kapott, és engedi, hogy megépítsétek belőle a saját műveteket.”