TANULVA ÉS ÜNNEPELVE A KÖZÖS ÉLETET
Előadók:  dr. FERENCZI ENIKŐ mentálhigiénés szakember, terapeuta és dr. CZIRE SZABOLCS teológiai tanár, szociológus, unitárius lelkész.
Helyszín: Birdies Event House (Szentendre, Sziget utca 11.)
Regisztráció: https://forms.gle/shNF9cy8PXGyifi16
Infó: https://fb.me/e/2CWuhb3qZ

A házasság egész életre köttetett szövetség egy férfi és egy nő között, mely szövetség a családi élet alapja, így a társadalom és a nemzet alapsejtje. A párkapcsolatok milyensége az egyén boldogságérzetén túl közösségi megtartó jelleggel bír. Az együttélés és az elkötelezettség időről időre megerősítést igényel: tanulást, önreflexiót, célirányos párbeszédet, átlelkesedést. Jelen program ezt a megerősítést kívánja segíteni.

Dr. Ferenczi Enikő előadása sok éves egyéni és csoportos terápiás tapasztalatra támaszkodik, dr. Czire Szabolcs előadása az újabb tudományos eredményekre, szentírási hagyományra és a házastársak kommunikációs helyzeteire épít.
Az előadások az alábbi kérdésköröket dolgozzák fel:
Miért olyan gyakoriak a félreértések?
Mit kezdjünk a házassági játszmákkal?
Hasznosíthatók a terápiás felismerések?
Családért élni vagy a családdal élni?
Milyen fontosabb férfi-nő különbségek igazolhatók?
Hogyan alkalmazkodjunk az átalakuló szerepekhez?
Hogyan tanuljuk meg egymás nyelvét?
Hogyan válik az együttélés művészetté?

AZ ELŐADÓKRÓL:
Az előadók maguk is házastársak, szülők.
Foglalkozás szerint dr. Ferenczi Enikő lelkész, mentálhigiénés szakember, aki jelenleg családterápiás képzésben vesz részt, egyéni és csoportos terápiákat vezet.
dr. Czire Szabolcs teológiai tanár, szociológus, jelenleg a Budapesti Unitárius Egyházközség lelkésze.
Az elmúlt másfél évtizedben sokrétű tapasztalatot szereztek mind a közös előadás, illetve foglalkozás-vezetés, mind a házastársi/párkapcsolati együttélés témakörében.
Felnőttképzési előadás-sorozattal járták Erdélyt és Magyarországot, aminek keretében mintegy húsz településen adtak elő népes közösségnek. Számos alkalommal voltak a Házasság Hete meghívottjai. Tartottak önálló vagy közös előadást/foglalkozást párkapcsolati, férfi–nő, férfikutatás, házasság témakörben. Ezen tapasztalatok és az ebből származó felismerések hasznosításával alkották meg a jelenlegi programot.